Vleesproductie+varkensslachterijen+daalt+5+procent
Nieuws
© Varkens Archief

Vleesproductie varkensslachterijen daalt 5 procent

Nederlandse slachterijen hebben in de eerste helft van dit jaar 4,4 procent minder varkens geslacht dan in de eerste jaarhelft van 2022. Het gemiddelde gewicht per geslacht vleesvarken is met 0,65 kilo afgenomen tot bijna 100 kilo. In totaal is de varkensvleesproductie in Nederland daardoor 5 procent lager.

Marktcijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) over de eerste 26 weken van dit jaar wijzen uit dat er ruim 340.000 vleesvarkens minder aan Nederlandse slachthaken zijn gehangen, in vergelijking met dezelfde periode in 2022. Het gaat daarbij om respectievelijk 7,47 en 7,81 miljoen vleesvarkens.

Met een gemiddeld gewicht van 99,97 kilo zijn vleesvarkens 650 gram lichter bij de slacht dan in de eerste jaarhelft van 2022. Het vleespercentage is vrijwel identiek gebleven, blijkt uit de marktcijfers die RVO wekelijks publiceert.

De lagere slachtaantallen in combinatie met het afgenomen gemiddelde slachtgewicht maakt de totale vleesproductie 5 procent lager.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer