Jumbo+verkoopt+vlees+van+Zonvarken
Nieuws
© Zonvarken

Jumbo verkoopt vlees van Zonvarken

Varkensvleesproducten van coöperatie Zonvarken zijn sinds deze week in het Jumbo-schap te vinden. Ruim 150 winkels hebben het vlees met 3 sterren van het Beter Leven-keurmerk opgenomen in het assortiment.

In de Jumbo liggen sinds deze week hamlappen, filetlapjes, schnitzels, varkensoesters, shoarma, procureurlappen en speklapjes van Zonvarken in het schap. Op een boerderij met het Zonvarken-concept is er maximale aandacht voor dierenwelzijn en de emissies van CO2, ammoniak, fijnstof en geur zijn minimaal. Daarnaast verdient de varkenshouder een gezond inkomen.

Coöperatie Zonvarken startte in 2019 met een pilotboerderij in het Gelderse De Heurne. Inmiddels werken ook twee andere varkensbedrijven in Nederland met dit concept. Zonvarken bezit 3 sterren van het Beter Leven-keurmerk.

Zeven producten om mee te beginnen

De totale omvang is beperkt, daarom start Jumbo met een assortiment van zeven verschillende producten. Naarmate Zonvarken verder uitbreidt, groeit Jumbo met de coöperatie mee.

August Offenberg van Zonvarken is blij met de samenwerking met Jumbo. Hij verwacht dat er dit jaar meerdere varkenshouders met het concept aan de slag gaan. 'De afgelopen maanden voerden we gesprekken met tientallen geïnteresseerde boeren. We verwachten dit jaar op meerdere erven te starten met de bouw van nieuwe Zonvarken-stallen.'

Voor de verwerking van het vlees werkt Zonvarken samen met Van Loon Group. 'Wij zien dit concept als ons vlaggenschip voor het verduurzamen van varkensvleesketens', zegt Stan Quinten van Van Loon Group.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer