Versnelde+sluiting+Deens+slachthuis
Nieuws
© Davey van Aken

Versnelde sluiting Deens slachthuis

Door de verder teruglopende aanvoer van vleesvarkens gaat Danish Crown de poorten van de slachterij in het Deense Sæby eerder sluiten. De definitieve sluiting van deze locatie was al bekend, maar wordt drie weken naar voren gehaald.

Half april werd al bekend dat 14 juli de laatste werkdag zou zijn van de achthonderd medewerkers van de Deense varkensslachterij. Nu heeft Danish Crown besloten dat dat al op 22 juni zal zijn. Het aantal slachtvarkens is gedaald tot een niveau dat probleemloos kan worden verdeeld over hun vijf andere varkensslachtlocaties in Denemarken.

Danish Crown constateert dat er simpelweg niet genoeg vleesvarkens meer zijn in Denemarken om de bestaande slachtcapaciteit efficiënt te benutten. Per Laursen, productiedirecteur bij Danish Crown: 'De afgelopen maanden hebben we bij al onze Deense slachthuizen beurtelings één sluitingsdag gehad. Op deze manier hebben we geprobeerd de afname van het aantal slachtingen gelijkelijk over onze slachtlocaties te verdelen. Dit heeft geen zin meer nu onze overcapaciteit overeenkomt met wat in het slachthuis van Sæby kan worden geslacht. Bovendien hebben de wisselende sluitingsdagen bij de zes slachterijen geleid tot frustraties.'

Het overgrote deel van de werknemers wordt met ingang van vrijdag 23 juni ontslagen en krijgt nog drie weken loon doorbetaald. Werknemers die vanaf half juli zouden gaan werken in de slachthuizen in Horsens, Ringsted en Blans, krijgen nog te horen of ze daar ook eerder kunnen beginnen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer