%27Ook+wij+willen+niet+halveren%27
Blog
© Jan van de Weem

'Ook wij willen niet halveren'

Binnenkort organiseren wij als studieclub vleesvarkens Horst en omstreken onze dag/avond om het seizoen 2022-2023 af te sluiten. Tot nu toe hadden we dit jaar weer een boeiend programma met enkele bedrijfsbezoeken en sprekers die écht wat te vertellen hadden. We mogen gerust spreken van een geslaagd studieclubseizoen.

Naast de gekozen onderwerpen kwam ook vaak naar voren hoe de toekomst er uitziet voor de vleesvarkenshouderij als de regering haar plannen wil uitvoeren. Jammer is dat deze plannen geen perspectief bieden voor mensen die niet weten wat ze op korter termijn gaan doen.
Binnen onze ledengroep behoort het grootste gedeelte tot de categorie blijvers. Maar er zijn ook geluiden dat ze twijfelen als er een echt woest aantrekkelijke regeling komt. Deze twijfels zullen er blijven zolang onze regering geen besluiten kan en wil nemen. Het gaat daarom nog een hete zomer worden in Den Haag. Dat lijkt hen niet te deren omdat ze maar blijven uitstellen. Hopelijk komt van dit overheidsgetreuzel het gezegde uit: van uitstel komt afstel. Al weet ik niet of we daarop zitten te wachten.
Ook wij als Studieclub moeten ons beraden hoe de toekomst eruit gaat zien. Een woest aantrekkelijke regeling kan zomaar funest worden en het aantal leden doen dalen. Dit is de tegengestelde richting van wat we geleerd hebben; je moet groeien om te kunnen overleven. Wij zijn zo ongeveer de oudste varkensstudieclub van Nederland en dat willen we graag zo houden. Dus willen we op de zaken vooruitlopen en wat actiever op zoek gaan naar vleesvarkenshouders die lid bij ons willen. Onze thuishaven is het Limburgse Horst (aan de Maas) en de omstreken willen we graag verbreden.
We zijn positief in gesteld, gewend in mogelijkheden te denken en die dingen te doen en te organiseren die naast informatie ook een meerwaarde hebben voor onze leden. Dit met een hele hoop gezelligheid lijken mij toch genoeg woest aantrekkelijke redenen om lid te gaan worden van Studieclub vleesvarkens Horst en Omstreken.

Jan van de Weem
Voorzitter Studieclub vleesvarkens Horst en omstreken
Bedrijfsleider Manstal Vleesproductie Melderslo

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer