Vleesnoteringen+allemaal+boven+de+2+euro+per+kilo
Nieuws
© Twan Wiermans

Vleesnoteringen allemaal boven de 2 euro per kilo

Vion verhoogt de vleesvarkensnotering van week 7 weer met 12 cent. De notering komt uit op 2,27 euro inclusief btw per kilo geslacht gewicht. Van Rooi doet er 'slechts' 8 cent bij, Compaxo en Westfort 13 cent exclusief btw.

Vion heeft te maken met een sterke stijging van de inkoopprijzen. Het varkensvleesaanbod binnen Europa neemt iets af en wordt tegen hogere prijzen afgezet. Volgens de slachterij is dit echter nog onvoldoende om de sterke stijging van de afgelopen weken van de inkoop te compenseren.

De afzet (volume en prijs) buiten Europa is stabiel, waarbij op de wereldmarkt meer vlees vanuit de Verenigde Staten en Brazilië wordt betrokken dan vanuit Europa. Verder laat Vion weten dat de geslachte gewichten in Nederland stijgen ten opzichte van de week ervoor.

Boven de 2 euro per kilo

Met de flink hogere noteringen komen alle Nederlandse slachterijen oven de 2 euro per kilo uit. Westfort noteert na de verhoging van 13 cent 2,05 euro inclusief btw per kilo geslacht gewicht. Compaxo en Van Rooi zitten een cent lager en noteren 2,04 euro per kilo.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  5 %
 • Zondag
  13° / 9°
  15 %
 • Maandag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer