Vion%2Dvleesvarkensnotering+in+de+lift
Nieuws
© Varkens Archief

Vion-vleesvarkensnotering in de lift

De notering van Vion is flink gestegen in week 6. De prijs voor vleesvarkens ging omhoog met 12 eurocent naar 2,15 euro per kilo geslacht gewicht.

Volgens het Nederlandse vleesverwerkingsbedrijf is er sprake van een tweedeling in de vleesafzetmarkten. In een aantal Europese landen stijgen de inkoopprijzen sterk, terwijl deze in Azië en Amerika juist zakken. De sterke stijgingen van de inkoopprijzen zijn in de vleesverkoop volgens Vion moeilijk geheel terug te krijgen.

Vion meldt verder dat de geslachte gewichten onveranderd zijn ten opzichte van een week eerder en spreekt van een normaal aanbod van vleesvarkens. Het aanbod binnen Europa wordt groter doordat beduidend minder naar de rest van de wereld kan worden afgezet. Op de wereldmarkt komt op dit moment meer varkensvlees uit onder meer Argentinië en Brazilië tegen lagere prijzen.

De notering van Vion stijgt voor de derde week op rij. Vorige week kwam er 3 cent bij en de week ervoor 7 cent. De prijs van 2,15 euro is fors hoger dan wat de markt gewend was in de afgelopen jaren. In 2021 was de prijs lange tijd 1,31 euro. Voor het laatst in de tweede helft van 2019 lag de prijs op 2,12 euro.

De prijzen zeggen echter niets over het bedrijfsresultaat bij varkensbedrijven. De kostprijzen van voer en energie zijn in de tussentijd fors gestegen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer