Slachterij+Gosschalk+gewild+door+Fuite
Nieuws
© Koos Groenewold

Slachterij Gosschalk gewild door Fuite

Slachterij Gosschalk uit het Gelderse Epe is een potentiële overnamekandidaat voor Gebroeders Fuite uit het Overijsselse Genemuiden. Na het afketsen van de koop door de VanDrie Group lijkt het Overijsselse mengvoerbedrijf nu een serieuze gegadigde te zijn.

Slachterij Gosschalk verkeert in geldnood en Fuite zou het willen overnemen. Volgens directeur Koop Fuite is het overnameproces nog pril en kan hij om die reden nog geen details delen. 'Wij willen graag zo transparant mogelijk zijn en ik besef mij dat wij ook de goodwill van de sector nodig hebben om dit initiatief te laten slagen. Het zou jammer zijn als wij op een later tijdstip weer moeten terugkomen op zaken die ik nu communiceer. We willen transparant zijn, maar ook zorgvuldig.'

Een intentieverklaring werd eind januari nog getekend tussen Gosschalk en de VanDrie Group. Als gevolg van een recent faillissement van een grote Deense afnemer van Gosschalk ontstond bij de exportslachterij een acuut liquiditeitsprobleem. De VanDrie Group wilde niet met financiële middelen over de brug komen om dit probleem op te lossen.

Kalfsvleesintegratie

Mogelijk wil Fuite wel met een oplossing komen voor dit probleem. Voor het familiebedrijf uit Genemuiden lijkt het geen onlogische stap om Gosschalk over te nemen. Het bedrijf heeft al een kalfsvleesintegratie die betrekking heeft op de inkoop van nuchter kalveren (MKD-driehoek), ontwikkeling van kalvermelk (Liprovit) tot aan het slachten en verkopen van kalfsvlees (FuiteVeal). Fuite presenteert zich als een 'totale partner' in de witvleessector.

Fuite kocht eerder al slachterij Beernink in het Twentse Oldenzaal met een capaciteit om 1.500 kalveren per week te slachten. Gebrs. Fuite is opgericht in 1906 en is sindsdien een familiebedrijf waarin meerdere generaties actief zijn. Bij Gosschalk worden naast runderen ook varkens geslacht. Hoe het met die tak verder gaat, is ook nog niet bekendgemaakt.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer