Gosschalk+gaat+weer+een+samenwerking+aan
Nieuws
© Koos Groenewold

Gosschalk gaat weer een samenwerking aan

De VanDrie Group, bekend van de productie van kalfsvlees en kalvervoeders, gaat een intensieve samenwerking aan met exportslachterij Gosschalk uit het Gelderse Epe. Beide bedrijven hebben hiervoor een intentieverklaring getekend. Vorig jaar tekende Gosschalk ook al een samenwerkingsovereenkomst met FDF Team Varkens.

De VanDrie Group wil een meerderheidsbelang in Gosschalk verwerven om die slachterij verder te ontwikkelen. De intentieverklaring zal nader worden uitgewerkt en vereist goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Beide partijen verwachten dat de inzet van beide aandeelhouders zal bijdragen aan het investeringsvermogen en synergievoordelen.

Respecteren afspraken met FDF

Medio juni 2022 tekende Gosschalk een samenwerkingsovereenkomst met Team Varkens van Farmers Defence Force (FDF) om samen te komen tot een eerlijk en transparant verdienmodel voor varkenshouders via verticale ketenintegratie. Varkensvleesproducten met het keurmerk Farmer Friendly zouden een plek gaan veroveren in de winkelschappen. En die afspraak met Gosschalk blijft volgens voorzitter van het varkensteam Roy Nilesen ook staan. 'Max Gosschalk houdt aandelen in het vleesverwerkende bedrijf en respecteert de met ons gemaakte afspraken.'

Exportslachterij Gosschalk verwerkt rund- en varkensvlees en realiseerde over 2022 een omzet van 200 miljoen euro.
Met een omzet van 2,75 miljard euro biedt VanDrie Group werkgelegenheid aan ongeveer 2.600 personen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer