Gosschalk+mag+onder+verscherpt+toezicht+weer+slachten
Nieuws
© Koos Groenewold

Gosschalk mag onder verscherpt toezicht weer slachten

Onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) mag exportslachterij Gosschalk in Epe weer gaan slachten met ingang van 31 augustus. Dat is een van de restricties die de NVWA stelt bij het opheffen van de schorsing van de slachterij.

Het bedrijf mag weer geleidelijk opstarten. Naast het verscherpte toezicht tijdens het hele slachtproces mag het bedrijf ook alleen dieren aanvoeren onder toezicht van de NVWA. Daarnaast is het cameratoezicht fors uitgebreid en wordt de slachtsnelheid zo ingesteld dat dierenwelzijn, voedselveiligheid en arbeidsomstandigheden zijn geborgd. Daarnaast verricht de NVWA aanvullende controles op alle bedrijfsactiviteiten.

Per 3 juli schorste de NVWA de slachthuiserkenning van Gosschalk naar aanleiding van undercoverbeelden van mishandelingen van dieren en door NVWA-dierenartsen geconstateerde overtredingen op het gebied van dierenwelzijn. Om weer te mogen slachten, moest het bedrijf met een gedegen plan van aanpak komen, waarin naleving van de wetgeving op het gebied van dierenwelzijn is geborgd.

Het plan van aanpak van het slachthuis biedt voldoende waarborgen voor naleving van de dierenwelzijnswetgeving in het bedrijf. Als in de praktijk blijkt dat het slachthuis niet voldoet aan wat met het plan van aanpak is toegezegd en beoogd, neemt de NVWA opnieuw maatregelen en schorst zo nodig opnieuw de erkenning.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer