Nedersaksen+biedt+varkenshouder+extra+premie+voor+intacte+staart
Nieuws
© Twan Wiermans

Nedersaksen biedt varkenshouder extra premie voor intacte staart

De Duitse deelstaat Nedersaksen biedt varkenshouders een bonus wanneer zij biggen en/of vleesvarkens leveren met een intacte staart. Vanaf december tot 2027 wordt de premie verhoogd met als doel een diervriendelijke houderij te stimuleren.

Bij varkenshouders die meedoen aan het programma is het streven dat 80 procent van de biggen een intacte staart heeft en 70 procent van de vleesvarkens. Omdat varkens met intacte staarten houden niet eenvoudig is, worden de spelregels om deel te nemen aan het programma versoepeld. Zo worden deelnemers die het percentage niet halen met ingang van dit jaar niet direct buitengesloten.

Daarnaast verhoogt de deelstaat Nedersaksen de premies. De basissubsidie gaat met 5 euro omhoog naar 21 euro per vleesvarken en die van een gespeende big van 5 naar 9 euro. Vrije uitloophouderij wordt beloond met een aanvullende subsidie van 37 euro per vleesvarken en 8 euro per big.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer