VKON%3A+samen+toegroeien+naar+intacte+varkensstaarten
Nieuws
© Varkens Archief

VKON: samen toegroeien naar intacte varkensstaarten

Het moment dat varkens met intacte staarten moeten worden gehouden komt ook voor Nederlandse varkenshouders dichterbij. Voorsorteren op de toekomst is de beste manier om dat zo soepel mogelijk op het bedrijf door te voeren, stelt VKON. Het innovatie- en kenniscentrum biedt varkenshouders de mogelijkheden om daar samen naartoe te groeien.

VKON wil deze maand nog van start gaan met het project 'Het kompas naar een intacte varkensstaart'. Dat gebeurt in samenwerking met varkenshouders, Producenten Organisatie Varkenshouderij, Booijink Veevoeders, PIC Nederland en dierenartsenpraktijk Lintjeshof.

Samen gaan de partijen op zoek naar praktische manieren om agressie die zich uit in staartbijten te verminderen en voorkomen. In studiegroepen met varkenshouders wordt dieper ingegaan op specifieke thema's als management, diergezondheid, huisvesting, genetica, stalklimaat en voeding en hoe deze factoren bijdragen aan het intact houden van varkensstaarten.

Praktische stapjes zetten

Centraal staat het uitwisselen van kennis en samen wordt nieuwe kennis opgebouwd, onder meer door praktijkleertrajecten in gang te zetten. De verzamelde kennis zal landelijk worden uitgerold. Op een praktische manier verwacht VKON samen een stapje verder te komen.

Enthousiaste varkenshouders kunnen zich melden via de website van VKON. Daar is ook meer informatie aan te vragen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer