Vion+noteert+vleesvarkens+4+cent+lager
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Vion noteert vleesvarkens 4 cent lager

Vion heeft de notering voor vleesvarkens opnieuw lager vastgesteld. De prijs voor week 2 daalt met 4 cent waardoor de vleesnotering uitkomt op 1,93 euro per kilo geslacht gewicht, inclusief btw.

In de laatste week van 2022 daalde de notering van Vion nog met 5 cent. In de eerste week 2023 hield Vion die notering nog in stand, maar volgens de vleesverwerker is er ondanks de lage slachtaantallen in week 52 en week 1 ingeleverd op de verkoopprijzen van varkensvlees. Normaal trekt de vraag naar varkensvlees na Driekoningen weer aan door de vleesverwerkende industrie die dan opstart.

De vraag naar varkensvlees blijft echter uit volgens Vion, ondanks een relatief laag aanbod in de Europese Unie. Met name het voorstuk (nek en schouder) en de buik lopen verder terug in opbrengst. Wereldwijd is de vraag vanuit Aziatische landen zwak en loopt ook de vraag en prijs van de bijproducten verder terug.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer