Vion%2Dnotering+stijgt+met+2+cent
Nieuws
© Topigs Norsvin

Vion-notering stijgt met 2 cent

De vleesvarkensprijs van Vion gaat deze week omhoog met 2 cent naar 2,02 euro. De vraag ligt nog op een lager niveau dan in 2021 en het aanbod is hoog. Dit komt volgens Vion doordat alle landen op volle snelheid slachten.

DCA noteerde vrijdag 3 cent hoger op 1,92. De stijging van Vion blijft hierbij dus wat achter. Volgens Vion is er wel meer vraag door kerst, maar is die dus nog minder dan vorig jaar. Normaal is er daarbij een zeer goede vraag vanuit de Engels markt voor speciale snitten. Die vraag blijft nog uit.

De Duitse vleesvarkensnotering krijgt een eigen dynamiek door de al bijna zelfvoorzienende markt als gevolg van de productieafname die daar heeft plaatsgevonden. De Duitse notering staat op 2 euro. Afgelopen vrijdag werden de varkens op de beurs verhandeld voor 2,10 euro.

In de Zuid-Europese landen zijn de prijzen onveranderd of dalen ze. Daarnaast laten wereldmarkten zoals de Verenigde Staten, Brazilië en China al weken op rij een dalende trend zien. De vraag vanuit China, waar heel Europa op hoopte, is er tot nu toe nog niet gekomen.


Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer