Ruim+vijftien+teams+melden+zich+aan+voor+BIG+Challenge+2023
Nieuws
© Ernst Jan Boering

Ruim vijftien teams melden zich aan voor BIG Challenge 2023

Voor het nieuwe BIG Challenge-seizoen voor deelname aan Alpe d'HuZes 2023 hebben zich al meer dan vijftien teams aangemeld. Zaterdag was de aftrapbijeenkomst bij Wageningen University & Research. Jaarlijks doen 25 tot dertig teams uit de agri- en foodsector mee aan BIG Challenge.

Tientallen nieuwe deelnemers lieten zich op In Wageningen informeren over het evenement en wat BIG Challenge zo bijzonder maakt. John van Paassen blikte terug op de beginjaren van BIG Challenge en legde uit wat hem destijds motiveerde. 'Je weet dat een op de drie mensen ooit met kanker te maken krijgt. Dat geldt dus ook voor mijn gezin en de mensen in mijn omgeving.'

Gerry Minten-de Wit deed mee aan BIG Challenge, omdat ze in haar leven al veel mensen aan kanker heeft verloren. Ze was onder de indruk van wat ze in Frankrijk aantrof. Ze maakte BIG Challenge mee als een geoliede machine die deelname een stuk gemakkelijker maakte.

Deelnemer Arjen Kocks zag in het begin wel op tegen de 5.000 euro sponsorgeld binnenhalen, maar uiteindelijk haalde hij meer dan het dubbele binnen. Dat was ook de boodschap van de organisatie: de meeste deelnemers gaan vlot over het streefbedrag heen, mede dankzij de hulp die vanuit BIG Challenge is te verkrijgen.

Sinds 2009

Herman Houweling startte in 2009 met BIG Challenge. In twaalf jaar haalde BIG Challenge zo'n 11 miljoen euro op voor KWF en is daarmee tot de grootste fondsenwerver van KWF. In 2022 werd ruim 1,7 miljoen euro bij elkaar gefietst en gelopen. Naast veel geld ophalen voor het kankeronderzoek wil BIG Challenge de trots en saamhorigheid in de agri- en foodsector bij een breed publiek promoten. Het doel voor 2023 is weer minimaal 1 miljoen euro inzamelen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden met een team, bijvoorbeeld via hun werk of dorp, of worden later ingedeeld.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer