BIG+Challenge+werft+10%2C4+miljoen+euro+voor+KWF
Nieuws
© Monique van Loon

BIG Challenge werft 10,4 miljoen euro voor KWF

Sinds de oprichting van BIG Challenge in 2009 heeft het initiatief vanuit de agrarische sector 10.396.673 euro opgehaald. Dit totaalbedrag is voor de volle 100 procent gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. BIG Challenge is daarmee een van de grootste fondsenwervers voor KWF.

In al die jaren hebben in totaal 1.761 Alpe d'HuZessers (fietsend de Alpe d'Huez op) en 263 Alpe d'HuZussers (wandelend die berg op) meegedaan. Met allerlei activiteiten en acties hebben de aan de agrarische sector verbonden deelnemers aan BIG Challenge dat totaalbedrag van ruim 10 miljoen euro ingezameld.

Het doel bij BIG Challenge van de Alpe d'HuZessers is om per deelnemer minimaal 5.000 euro in te zamelen en donderdags zo vaak mogelijk de Alpe d'Huez bedwingen. Alpe d'HuZussers beklimmen de berg één keer op woensdag en zamelen per deelnemer minimaal 666 euro in.

Midden in de samenleving

De boeren staan midden in de samenleving en willen graag bijdragen aan de strijd tegen kanker. Dat is de afgelopen twaalf jaar wel gebleken. Herman Houweling startte BIG Challenge in 2009. Hij had kanker en wilde de boeren positief in het daglicht zetten en veel geld ophalen voor KWF onder het motto 'Farmers are Cool'. BIG Challenge, farmers against cancer, is na het overlijden van Houweling verder blijven groeien.

'BIG Challenge zijn we samen; niet alleen op de berg in de eerste week van juni, maar het hele jaar door. Op de berg delen we gezond eten uit, producten die we thuis op de boerderij maken. Wij zijn tenslotte de voedselmakers. Wij staan als boeren midden in de samenleving en willen graag bijdragen aan de strijd tegen kanker', zegt Marian Claessens, legpluimveehouder, oud-deelnemer en lid van de stuurgroep BIG Challenge.

Het verschil maken

Door deelname aan Alpe d'HuZes willen Nederlandse boeren laten zien dat niet alleen de bedrijven, de gezondheid en het welzijn van de dieren hen aan het hart gaat, maar dat ze willen helpen te voorkomen dat mensen overlijden aan kanker. Een op de drie Nederlanders krijgt kanker. Kankerbestrijding en aandacht voor de kankerpatiënt zijn hard nodig. Alpe d'HuZes is opgericht om de onmacht die ontstaat bij kanker om te zetten in kracht onder het motto 'opgeven is geen optie'.

Een citaat uit de brief van KWF: 'Herma's BIG Challenge team is sinds jaar en dag een topteam. Het grootste aantal deelnemers en het team met de hoogste opbrengst. Het is ieder jaar weer bijzonder om te zien dat jullie als groep met zoveel kracht verbonden zijn met elkaar.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer