Alpe+d%27HuZes+in+juni+gaat+door
Nieuws
© jannemieke fotografie

Alpe d'HuZes in juni gaat door

De vijftiende editie van de Alpe d'HuZes kan na twee jaar eindelijk plaatsvinden. De organisatie is in volle gang om er begin juni weer een mooie koersweek van te maken en zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

Als BIG Challenge doet de agri- en foodsector met 34 teams mee. Ze gaan met de fiets of te voet de Alpe d'Huez bedwingen en halen daarmee zoveel mogelijk geld op voor kankeronderzoek. Op dit moment staat de teller van de donaties op 1,2 miljoen euro.

De koersdag op donderdag 2 juni is het hoogtepunt van de Alpe d'HuZes. Dat evenement met een maximumaantal deelnemers van vijfduizend start op zondag 29 mei en duurt tot en met vrijdag 3 juni.

Voorzitter Erik Jutstra van Alpe d'HuZes noemt de vijftiende editie een bijzondere mijlpaal. 'Door corona is de koers twee opeenvolgende jaren uitgesteld, maar in 2022 gaat het toch echt weer gebeuren. Opgeven is geen optie, zeker niet als het gaat om donatiewerving voor kankeronderzoek.'

Vergunningsaanvraag

De organisatie dient deze week de officiële vergunningsaanvraag in bij de Franse lokale autoriteiten. Deze vergunning voor het evenement is noodzakelijk om de Alpe D'Huez te mogen beklimmen en de activiteiten te mogen uitvoeren op en rond de 'Nederlandse' berg in de koersweek.

Inclusief supporters en vrijwilligers die de Alpe d'HuZes mogelijk maken, verwacht de organisatie dat ongeveer vijftienduizend mensen aanwezig zullen zijn bij het evenement.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  24° / 12°
  10 %
Meer weer