Bijzondere+Nederlandse+Alpe+d%27HuZes%2Dweek
Nieuws
© Alpe d'HuZes

Bijzondere Nederlandse Alpe d'HuZes-week

De organisatie van Alpe d'HuZes laat de eerste week van juni niet ongemerkt voorbijgaan. BIG Challenge sluit daar zoveel mogelijk bij aan. Er worden elke dag bijdragen geplaatst op social media en virtuele activiteiten georganiseerd. Een volle actieweek tegen kanker, maar dan wel in het vlakke Nederland.

Net als tijdens de echte koersweek in de Franse Alpen gaat BIG Challenge voor een eigen invulling van de dagen in aanloop naar de Alpe d'Huzes. Mooie historische sfeerimpressies over de beklimming van La Bérade en de motivatiebijeenkomst op de berg komen op Facebook, Instagram en Twitter voorbij.

Op woensdag wordt, zoals normaal, de tussenstand van BIG Challenge 2020 bekend. Op dit moment staat het bijeenhaalde bedrag op ruim 900.000 euro. Op dat budget van 2020 wordt volgend jaar verder gebouwd.

Singer-songwriter

Het hoogtepunt deze week wordt de donderdag. Dan wordt om 04.30 uur gestart met duizenden brandende kaarsen de Facebookpagina van Alpe d'HuZes. Singer-songwriter Maarten Peters zal door het land trekken en op speciale plekken optreden.

Deze minitoer is de hele dag te volgen op radio Alpe d'HuZes, lokale oproepen en via de app. Om 19 uur kan iedereen aansluiten bij de virtuele saamhorigheidsklim. Op je eigen Tacx (fietstrainer) of je eigen loopband kun je samen met andere deelnemers de Alpe d'Huez beklimmen.

Kaarsen branden en hartenwand

Tot en met vandaag (2 juni) kan iedereen een kaarsje bestellen met daarop een hartenwens. De kaarsjes worden – net als op de Alp – in de nacht van woensdag op donderdag op een aantal bijzondere plekken in Nederland geplaatst. Klik hier voor meer informatie en/of een kaarsje te bestellen.

De hartenwand is de plaats in Alpe d'Huez waar deelnemers een boodschap achterlaten voor hun geliefden. Dit jaar maakt de organisatie een speciale virtuele wand. Door een eigen hartje te maken en te delen op Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn met de hashtag #ad6.

De organisatie van BIG Challenge hoopt dat deelnemers toch op hun eigen manier van deze week kunnen genieten. Met trots en hoop gaat BIG Challenge richting Alpe d'HuZes 2021.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  2° / -2°
  90 %
 • Maandag
  2° / 0°
  90 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
Meer weer