Website+Nederland+Vleesland+gelanceerd
Nieuws
© Jos Thelosen

Website Nederland Vleesland gelanceerd

Voor een naar eigen zeggen eerlijk inzicht bieden in de feiten over de vleesproductie in Nederland, is donderdag de website Nederland Vleesland gelanceerd. Hiermee treden diverse organisaties in de vleessector gezamenlijk naar buiten en hopen ze op een maatschappelijke dialoog over de vleesconsumptie.

De website nederlandvleesland.nl kent onder andere de thema's smaak, gezondheid, respect voor dieren en duurzaamheid. Bij het thema Respect voor dieren bijvoorbeeld geeft kalverhouder Kees van Herk aan dat hij met technische innovaties zorgt voor een goed stalklimaat in de zomer en winter.

Het thema duurzaamheid gaat onder andere in op vierkantsverwaarding en de CO2-footprint die volgens de samenwerkende organisaties voor Nederlands vlees een stuk lager ligt dan die uit andere landen, maar ook het voorkomen van ontbossing en de werkelijke hoeveelheid water die nodig is voor de vleesproductie.

Beeld en werkelijkheid komen niet overeen

Voorzitter Linda Verriet van Producenten Organisatie Varkenshouderij presenteerde tijdens de lancering een aantal resultaten van de door de organisaties uitgevoerd onderzoek. Zo maken die volgens haar bijvoorbeeld opmerkenswaardige contrasten zichtbaar. Bijvoorbeeld: Nederland denkt dat 72 procent van de Nederlanders nog vlees eet. In werkelijkheid is dat 94 procent. 'Beeld en werkelijkheid komen niet overeen.'

lancering website Nederland vleesland 2
lancering website Nederland vleesland 2 © Jos Thelosen

Met een druk op de knop lanceerden de bestuurders van de ketenpartners de website in het Utrechtse Nieuwegein. Dat deden, van links naar rechts op de foto, Helma Lodders (voorzitter Vee & Logistiek), Linda Verriet, Laurens Hoedemakers (voorzitter Centrale Organisatie voor de Vleessector en Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie), Marijke Everts (vicevoorzitter Stichting Brancheorganisatie Kalversector) en Marian Lemsom (directeur Koninklijke Nederlandse Slagers).

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer