Frans+vleesnamenverbod+opgeschort
Nieuws
© Peter Smit

Frans vleesnamenverbod opgeschort

Het verbod op het gebruik van vleesnamen op producten gemaakt van plantaardige eiwitten in Frankrijk gaat toch niet in per 1 oktober. Met het spoedverzoek van de Franse eiwittenvereniging om die ingangsdatum op te schorten, heeft de Franse Raad van State ingestemd.

De organisatie 'Protéines France' beweert dat de termijn waarop de Franse overheid het decreet wil invoeren te kort is om er goed op in te kunnen spelen. Het reorganiseren van de activiteiten door de plantaardige eiwitproducenten vergt meer tijd. Zij mogen op een nog nader te bepalen datum namen als 'hamburger', 'steak' of 'worst' niet meer gebruiken voor hun producten die niet van dierlijke oorsprong zijn.

De Franse overheid nam onlangs het decreet aan waar de ingangsdatum van 1 oktober aan werd gehangen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer