Nederland+Vleesland+biedt+feiten+vleesproductie
Nieuws
© Twan Wiermans

Nederland Vleesland biedt feiten vleesproductie

Gezamenlijk en proactief met feiten en het eerlijke verhaal over vleesproductie en vlees eten naar buiten treden. Dat is het doel van de lancering van Nederland Vleesland. Een initiatief van de samenwerkende organisaties uit de vleesketen.

Volgens deze organisaties is er de afgelopen maanden en jaren veel gesproken en geschreven over de vleessector in Nederland. 'In de politiek, in de kranten en op radio en televisie. Dat was niet altijd positief en niet altijd terecht. Daarom hebben we de handen ineengeslagen en lanceren website Nederland Vleesland.'

De start ervan vindt donderdag 1 september plaats. De lancering vormt de aftrap van de maatschappelijke dialoog die Nederland Vleesland op gang wil brengen. Dat gebeurt onder de noemer 'Nederland Vleesland, waar smaken verschillen'.

CO2-voetafdruk vlees versus vega

Voorzitter Linda Verriet van Producenten Organisatie Varkenshouderij gaat tijdens de lancering van Nederland Vleesland onder ander in op de vergelijking van de CO2-voetafdruk van varkensvlees versus vegetarische producten. Ze zal ook aangeven hoe de consument volgens haar de toekomst ziet.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  5 %
 • Zondag
  13° / 9°
  15 %
 • Maandag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer