Specialisten+dierenwelzijn+actief+in+slachterijen
Nieuws
© Vion

Specialisten dierenwelzijn actief in slachterijen

Alle roodvleesslachterijen moeten een contract sluiten met een onafhankelijk dierenwelzijnsspecialist. Die specialist borgt het dierenwelzijn op de slachterij. Bovendien worden alle slachterijmedewerkers die in contact komen met levende dieren jaarlijks bijgeschoold, meldt de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV).

De dierenwelzijnsspecialist kent de slachterij en doet regelmatig onderzoek naar hoe de medewerkers van het slachthuis het dierenwelzijn borgen. Ook helpt deze specialist het bedrijf bij het opstellen van verbeterpunten en maakt hij of zij een jaarlijks verslag.

Verder worden alle medewerkers bijgeschoold, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van de camerabeelden van dit bedrijf. Beide aanvullende afspraken over het borgen van dierenwelzijn op deze slachterijen staan in de gedragscode die is opgesteld.

Verbeterde arbeidsvoorwaarden

Verder hebben de slachterijen de arbeidsvoorwaarden verbeterd. Zo krijgen internationale medewerkers die voor het eerst naar Nederland komen, gedurende de eerste twee maanden ten minste recht op het minimumloon, ongeacht de contractduur en het aantal uren.

Ook mogen deze medewerkers na beëindiging van de arbeidsovereenkomst nog vier weken in de aangeboden woning blijven wonen. Verder krijgen flexkrachten die langer dan vijf jaar bij een vleesbedrijf werken en gedurende een lange tijd in een eigen huisvesting verblijven, het aanbod om rechtstreeks bij dit vleesverwerkend bedrijf in dienst te komen.

Daarnaast controleren de slachterijen dat hun medewerkers worden gehuisvest volgens de normen van Stichting Normering Flexwonen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer