Vleesvarkensprijzen+noteren+plusje
Nieuws
© Twan Wiermans

Vleesvarkensprijzen noteren plusje

De vleesvarkensnoteringen voor deze week (weeknummer 24) zijn over hele linie gestegen. Vion trapte maandag af met een notering in clusief btw van 1,82 euro per kilo geslacht gewicht. Een plusje van 3 cent. Met een plus van 4 cent doet Compaxo deze week het meeste erbij.

Terwijl het aanbod van varkensvlees in Europa nog altijd te ruim is, heerst er licht optimisme op de markt. De DCA-beurs trapte af met een plusje van 2 cent tot 1,66 euro per kilo geslacht gewicht (exclusief btw). Vion volgde op maandag met een 3 cent per kilo hogere vleesvarkensnotering.

Midden in week 24 noteerde Van Rooi per kilo geslacht gewicht eveneens 3 cent hoger (1,58 euro per kilo exclusief btw). Compaxo deed er nog een centje extra bij en noteerde 4 cent hoger. De vleesverwerker uit Zevenaar noteert voor deze week 1,57 euro per kilo geslacht gewicht (exclusief btw).

Varkensprop weggeslacht

Volgens Varkenshandel Dijk lijkt de varkensprop deze week zo goed als weggeslacht te kunnen worden. Karkasgewichten van vleesvarkens blijven zowel in Duitsland als Nederland significant verder dalen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer