Ontwikkeling+mondiale+zeugenstapel+wisselend
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Ontwikkeling mondiale zeugenstapel wisselend

Het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA verwacht dit jaar in de helft van de tien belangrijkste varkensproductielanden een afnemende zeugenstapel. De grootste krimp vindt waarschijnlijk plaats in het Verenigd Koninkrijk met 6,1 procent en de Europese Unie (-3,5 procent).

In het Verenigd Koninkrijk daalt het zeugenaantal dit jaar naar zo'n 460.000 zeugen. In de EU zullen er zo'n 10,9 miljoen zeugen productief zijn. Ook in de Verenigde Staten neemt het aantal licht af met 0,8 procent naar zo'n 6,13 miljoen zeugen.

De Russische varkenssector zal een 1,1 procent kleinere zeugenstapel krijgen en uitkomen op 3,46 miljoen dieren. In Brazilië zullen 2,98 miljoen zeugen worden gehouden en is er een afname van 1 procent ten opzichte van 2021.

Vijf stijgers

In China daarentegen zal een toename plaatsvinden van 1,3 procent naar 40 miljoen zeugen. Procentueel zal volgens de USDA de grootste groei van de zeugenstapel plaatsvinden in Mexico. Dat land krijgt er 2,4 procent meer zeugen bij en komt dan uit op 1,29 miljoen stuks.

Zuid-Korea vergroot het aantal zeugen met 2,2 procent naar 1,02 miljoen dieren. Japan ziet de zeugenstapel dit jaar met 0,9 procent groeien naar 830.000 dieren.

In Canada zal naar verwachting een lichte groei plaatsvinden van 0,3 procent naar 1,24 miljoen zeugen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer