Westfort+slacht+nog+%C3%A9%C3%A9n+week+zeugen
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Westfort slacht nog één week zeugen

Varkensvleesverwerker Westfort stopt na 17 maart met het slachten van zeugen op de locatie in het Zuid-Hollandse Gorinchem. Inkoopdirecteur Jaap de Wit is teleurgesteld in de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. ‘Die komt haar toezeggingen niet na en zegt niet structureel mensen van Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector in de gewenste mate beschikbaar te hebben.’

Het is volgens De Wit onverantwoord om twee halve dagen per week zeugen te blijven slachten. ‘Het is verliesgevend en het perspectief om een efficiencyslag te maken door de slachtcapaciteit op te voeren ontbreekt.' Per week slacht Westfort zo’n duizend zeugen.

Westfort ging in 2020 zeugen slachten omdat het voor Nederlandse zeugenhouders steeds lastiger werd slachtzeugen bij Duitse slachterijen af te leveren en er voldoende aanbod is. Toen gaf Westfort aan de slachtcapaciteit bij de zeugenslachterij uit te willen breiden tot volle werkdagen en eventueel een volle werkweek. ‘Dat perspectief is nu verdwenen door gebrek aan capaciteit bij de keuringsinstantie KDS en de onwil bij de NVWA', aldus De Wit.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer