LTO+wil+voor+1+april+duidelijkheid+over+samenwerking+met+POV
Nieuws
© Twan Wiermans

LTO wil voor 1 april duidelijkheid over samenwerking met POV

LTO Nederland wil blijven samenwerken met de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), maar de gesprekken hierover tussen beide partijen verlopen niet soepel. De belangenbehartiger zet de deadline op 1 april.

Er wordt al anderhalf jaar gepraat met de POV over het voortzetten van de samenwerking, meldt ZLTO. Besturen, directies, ledengroepen en uiteindelijk een professionele externe begeleider hebben geprobeerd tot een werkbare oplossing te komen.

Dat is tot spijt van LTO nog steeds niet gelukt. Frustrerend voor varkenshouders en de organisaties, aldus de organisatie. De belangenbehartiger stelt dat er een gebrek is ontstaan aan onderling vertrouwen tussen POV en de LTO-organisaties en dat het proces vastloopt in het erkennen van elkaars rol.


'Bij een koepel van zoveel sectoren in een voor onze sector spannende tijd hoort goed afstemmen, elkaar vertrouwen geven en soms het eigen gelijk durven in te passen in het belang van het grotere geheel', meldt ZLTO op haar website. 'Eenheid en solidariteit is geen keuzemenu waar naar bevinden dingen uit worden gehaald om vervolgens een eigen weg te gaan.'

LTO is op dit moment met de leden-varkenshouders in gesprek over het vervolg. Vaststaat dat LTO als koepel in ieder geval alle sectoren uit de land- en tuinbouw blijft vertegenwoordigen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer