POV%2Dvoorzitter+Linda+Verriet+roept+op+tot+oplossing+belangenbehartiging
Nieuws
© POV

POV-voorzitter Linda Verriet roept op tot oplossing belangenbehartiging

Voorzitter Linda Verriet van de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) roept leden in een videoboodschap op om na te denken over een oplossing over de impasse waar de POV nu in is geraakt.

Volgens Verriet is de helft van de POV-leden enkel lid van de POV en niet van LTO. 'Deze leden hebben geen of weinig vertrouwen in LTO en willen niet worden verplicht om hun contributie af te dragen aan een organisatie waar ze geen lid van zijn. Zo was de werkwijze in de afgelopen jaren', stelt ze in een videoboodschap.

Verriet wil naar een andere systematiek, omdat de POV door die verplichte afdracht leden verliest. Daarom wil de POV nu geen verplichte afdracht naar welke organisatie dan ook. 'We willen een nieuwe systematiek, waarbij we één varkensgeluid kunnen behouden en waarbij een zo groot mogelijk groep zich thuisvoelt bij de POV. Als dé varkenshoudersorganisatie die de regie heeft, willen we samenwerken met LTO en andere partijen. Zeker ook met LTO, in deze tijd is het belangrijk om met elkaar op te trekken.'

Verriet ziet geen oplossing in het teruggaan naar de oude situatie: 'Ik roep leden dan ook op om met elkaar creatief na te denken over een mogelijke creatieve oplossing voor deze impasse.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer