Wojciechowski+nog+steeds+tegen+noodhulp+varkenssector
Nieuws
© Twan Wiermans

Wojciechowski nog steeds tegen noodhulp varkenssector

EU-landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski wijst noodhulp voor Europese varkenshouders nog steeds af. Hij riep maandag tijdens de Landbouwraad de lidstaten op om nationale hulppakketten te maken.

Wojciechowski hield daarmee vast aan het standpunt dat hij tijdens de vier eerdere vergaderingen van de Europese landbouwministers ook al innam. In plaats daarvan moedigde hij de lidstaten opnieuw aan om nationale hulpprogramma's voor varkenshouders uit te rollen, voor zover dat nog niet is gebeurd.


De varkenshouderij moet zich volgens Wojciechowski op termijn anders gaan positioneren. De afhankelijkheid van export naar onstabiele markten van derde landen en de behoefte aan import van sojabonen en mais noemt hij groot. Ook vindt hij het zorgwekkend dat er in sommige lidstaten een 'enorme concentratie' is aan steeds grotere varkenshouderijen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer