Niet+nalaten+op+berengebied+te+innoveren
Partner
© Tummel

Niet nalaten op berengebied te innoveren

'Visies en meningen verschillen, maar experts zijn het er over eens dat de toekomst van de varkenshouderij ligt in het verduurzamen van de hele keten', stelt Niels Wuyts, dierenarts DVM bij Zoetis. 'De Europese Commissie stuurt daarom al jaren aan op het uitfaseren van castratie. De discussie daarover in verschillende Europese landen is een rem op die toekomst. Het stadium van experimenteren is al lang voorbij. De grootste internationale spelers zetten steeds vaker in op het houden van beren en maken gebruik van het vaccin tegen berengeur. Door het lange talmen dreigt Europa van koploper in innovatie te degraderen.’

© Zoetis

Hierover vertelt Wuyts tijdens de kennissessie over vleesvarkens op dinsdag 14 december 'Voeren op rendement; ook van immunocastraten?' Hier klikken voor programma en aanmelden.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer