Vion%2Dnotering+daalt+met+3+cent
Nieuws
© Varkens Archief

Vion-notering daalt met 3 cent

Vorige week bleef de notering nog gelijk, deze week daalt de Vion-notering met 3 cent naar 1,33 euro. De volumedruk van varkensvleesproducten op de Europese markten neemt nog verder toe, geeft Vion als reden voor de verlaging.

De druk in Europa neemt steeds verder toe door het ontbreken van voldoende afzetmogelijkheden op de diverse Aziatische markten. Met name de Deense en Spaanse vleesexporteurs zetten daardoor meer vlees af op de Europese markt, waarbij de vrieshuizen overvol zitten. De verslechtering van de vleesafzet van de afgelopen weken zet hiermee door, wat ervoor zorgt dat het huidige noteringsniveau verder onderuitgaat.


Duitsland moet door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest vorig jaar, net als Polen al het varkensvlees op de eigen en Europese markt kwijt. Daarnaast is de varkensstapel in Europa nog gegroeid. Het aantal slachtingen is in het eerste halfjaar met 3,6 procent toegenomen. De vleesvarkens zijn ook nog eens zwaarder geworden waardoor de varkensvleesproductie 4,2 procent hoger ligt dit eerste half jaar.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer