%27Ik+wil+je+een+verhaal+vertellen%27
Blog
© Jos Thelosen

'Ik wil je een verhaal vertellen'

Je herkent het vast wel: goede ideeën krijg je altijd op rare plaatsen en meestal niet op handige momenten. Dat heb ik ook met dit idee: ik loop winkelend in een tuincentrum.

Terwijl ik tussen de planten doorloop op zoek naar een vetplantje voor op mijn kamer, schiet een idee mijn hoofd binnen: ik wil content maken voor de dier- en veehouderij. Al tijden ben ik aan het nadenken over wat ik wil gaan doen na de opleiding aan HAS Hogeschool in Den Bosch. Iets met dieren, voeding en gezondheid, heb ik altijd geroepen. Maar welke diersoort kies je dan? Ik vind ze allemaal zo interessant. Daarbij vind ik het leuk om kennis te delen en creatief bezig te zijn. Dit idee klonk me als muziek in de oren: teksten schrijven, foto's maken en niet per se diersoortspecifiek.

Maar dan komt daar het moment: hoe wil ik dit gaan doen? Hoe kom ik erachter of ik het maken van content echt leuk vind? Gelukkig kwam het derde studiejaar eraan: tijd voor stages. De ideale tijd om te kijken of het schrijversvak en maken van beelden bij mij past. Ik startte, zoals jullie al eerder hebben gelezen, met een super leerzame en leuke stage bij destijds nog varkens.nl. Daarna volgde een minor over journalistiek en commercieel schrijven en daarna nog een marketingstage.

Eén ding werd mij duidelijk: hier wil ik mee doorgaan. Want de dier- en veehouderij is superinteressant. Ik vind het leuk om kennis over te dragen. Er zijn zoveel boeren met een bijzonder en mooi verhaal dat aan de wereld mag worden verteld.

Een specialisatie in content maken was er niet. Gelukkig is er de Topklas Ondernemen; een specialisatie waarbij je je eigen onderneming opzet en je eigen weg gaat. Laat ik nou net het ondernemen ook leuk vinden.

Het studiejaar is nu twee maanden bezig en ik heb al zoveel leuke en interessante boeren gesproken met allemaal een inspirerend verhaal. Verhalen die een goed en positief beeld van de sector geven. Maar veel van die verhalen worden niet verteld aan de buitenwereld. Dat is jammer. Dus mijn vraag aan u is: vertel uw verhaal, want dat is het echt waard.

Quinten van Ooijen
Student Dier- en Veehouderij HAS Hogeschool in Den Bosch

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer