HAS+Den+Bosch+en+HAS+Venlo+krijgen+nieuw+praktijkleerbedrijf
Nieuws
© Jos Thelosen

HAS Den Bosch en HAS Venlo krijgen nieuw praktijkleerbedrijf

Contact houden met de kern van een sector en leren in de praktijk. Twee redenen die er ook in het hoger beroepsonderwijs toe doen. Berkhout Varkens in het Brabantse Sint-Oedenrode is daarom sinds kort praktijkleerbedrijf voor HAS Hogeschool Den Bosch geworden. Van Asten Group is daarnaast toegetreden als partnerbedrijf van HAS Venlo in Limburg.

Familie Van den Berkmortel heeft een gesloten bedrijf met 1.100 zeugen die de Berkhout Varkens leveren. Aan de Houtsestraat en Airborneweg in Sint-Oedenrode heeft elke diergroep – zeugen, speenbiggen en vleesvarkens – binnen een straal van 800 meter een eigen locatie. Van Asten Group is een internationaal familiebedrijf met tweehonderd medewerkers op zeven locaties in Nederland en Duitsland.

Van den Berkmortel en de Van Asten Group stellen hun bedrijven beschikbaar voor stages, gastlessen, excursies en reallife onderzoeksprojecten binnen het onderwijs. Dat laatste levert kennis en data op, waarmee de ondernemers binnen de bedrijven weer hun voordeel doen.

CVDB

Aeres Hogeschool in Dronten in Flevoland heeft al langer een praktijkleerbedrijf: Coöperatief Veredelings- en Demonstratie Bedrijf. CVDB maakt onderdeel uit van de school en wordt gerund door studenten. Het Varkens- en pluimveebedrijf bestaat uit een gesloten varkensbedrijf met veertig zeugen en een open bedrijf met ongeveer 280 vleesvarkens, duizend leghennen en veertig ooien.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer