Dierenbescherming+vraagt+om+keuze+voor+Beter+Leven%2Dsterren
Nieuws
© Varkens Archief

Dierenbescherming vraagt om keuze voor Beter Leven-sterren

Ruimte is een belangrijk criterium binnen het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Tijdens de Beter Leven week vraagt de Dierenbescherming consumenten daarom een keuze te maken. Met 1 ster Beter Leven-keurmerk maak hij al verschil en met 3 sterren zorgt hij voor nog prettigere leefomstandigheden voor dieren.

Ruimte is een basisbehoefte van mens en dier. Zonder bewegingsvrijheid kunnen we ons niet op een natuurlijke manier gedragen, aldus de Dierenbescherming. Gebrek aan ruimte veroorzaakt benauwdheid, spanning en stress. Dat geldt voor ons, maar ook voor dieren.

De wet stelt aan die ruimte minimale eisen, geeft de dierenwelzijnsorganisatie aan. Tijdens de Beter Leven week van 25 tot en met 31 oktober vraagt de Dierenbescherming hiervoor aandacht. Consumenten hebben de keuze om dieren een beter leven te geven en dat begint bij ruimte. Dierenbescherming legt daar dit jaar in de campagne de focus op.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer