Plus+pronkt+met+Boerentrots
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Plus pronkt met Boerentrots

Supermarktketen Plus noemt zijn eigen vleesassortiment Boerentrots. Het merk staat voor mooi en eerlijk vlees. Het smakelijke varkensvlees wordt met trots geproduceerd door vijftien Nederlandse familiebedrijven.

Het varkensvlees en de vleeswaren onder het merk Boerentrots hebben volgens Plus een bijzonder verhaal. Het is een korte en volledig transparante keten en de vijftien varkenshouders zijn zorgvuldig geselecteerd. Hierdoor kent de supermarktketen zijn eigen varkenshouders persoonlijk.

De varkensboeren hebben allemaal een familiebedrijf en hun varkens hebben een beter leven. De bedrijven voeren namelijk allemaal het 1 ster Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. De varkensboeren hebben veel aandacht voor de gezondheid en het welzijn van de dieren, maar ook voor het milieu.

Toezeggingen

De retailcoöperatie zegt zo samen te kunnen werken aan nog lekkerder en verantwoorder varkensvlees. Plus sprak in januari met zijn varkenshouders over het belang van samenwerking en samen toekomstgericht invulling geven aan goed eten uit een gezonde keten.

Beide doelstellingen van de in 2019 ontwikkelde Plus-keten stonden toen onder druk vooral vanwege de lage varkensvleesprijs. Daarom werd de varkenshouders een extra bijdrage toegezegd bovenop de geldende marktprijzen. Daarnaast biedt de exclusieve samenwerking binnen de keten afnamezekerheid. Die moet bijdragen aan de continuïteit en zekerheid bij de Plus-varkenshouders.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer