Elke+big+3%2D0+voorsprong%3F
Achtergrond
© Varkens Archief

Elke big 3-0 voorsprong?

Bigvitaliteit in de kraamstal. Dat is de rode draad in de eerste twee onlinekennissessies van Varkens.nl voor varkenshouders en medewerkers. Beide keren komen drie experts van verschillende partnerbedrijven aan het woord. Zij stippen vanuit hun deskundigheid punten aan waarmee invloed is uit te oefenen op de vitaliteit van biggen in de kraamstal. Bigvitaliteit bestaat namelijk uit diverse puzzelstukjes. Alles moet in elkaar worden gelegd om het beste resultaat te krijgen.

Boehringer Ingelheim, Trouw Nutrition en Topigs Norsvin zijn de partners van de kennissessies bigvitaliteit in de kraamstal. Bijzonder is dat de kennis die de experts van de verschillende partnerbedrijven gaan delen, tijdens beide kennissessies net weer wat anders zal zijn. Dat komt mede doordat er van elke partner op 23 februari een andere deskundige aanschuift dan tijdens de kennissessie op 9 februari. Bent u geïnteresseerd in het onderwerp, dan is het verstandig om beide sessies bij te wonen.

Functionele spenen

Beide deskundigen van Topigs Norsvin stellen centraal dat elke extra geboren big een gespeende big moet worden. Maak werk van het geboren laten worden van uniforme tomen met hoge geboortegewichten. Beperk het gewichtsverlies van een kraamzeug tot 15 procent en zorg voor voldoende functionele spenen.

Trouw Nutrition licht het verloop van het geboorteproces toe, de ideale tussenbigtijd en wat de mogelijke problemen zijn. Ook de zin en onzin van ingrepen tijdens het werpen voor de vitaliteit van de pasgeboren biggen komen aan bod. Verrassend is de kijk op het vaak vergeten nutriënt drinkwater.

Echt onderscheidende kennissessies over de vitaliteit van biggen

Voor een optimale levensstart van de big is het biestmanagement op varkensbedrijven cruciaal. Een als laatste geboren big staat met 0-2 achter en zelfs met 0-3 als die ook nog te licht is. Experts van Boehringer Ingelheim gaan in op het belang van juist vaccineren van de zeug op de biestkwaliteit.

Professioneel en live

Het delen van informatie en tips gebeurt in woord en beeld vanuit een professionele studio. Interactie tussen de sprekers en de deelnemers aan de kennissessie gebeurt live via de chatfunctie. Een gespreksleider zorgt voor het in goede banen leiden van de kennissessies. Actuele inhoud is te vinden op programma kennissessies.

Eenvoudig direct aanmelden

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer