Webinar bigvitaliteit in de kraamstal

Webinar bigvitaliteit in de kraamstal

Kennissessies

De reeks interactieve kennissessies gaan van start. Digitale bijeenkomsten waarmee varkenshouders en medewerkers hun vakmanschap vergroten. Experts van Varkens.nl-partners presenteren praktische items op een boeiende wijze. De rode draad bij bigvitaliteit in de kraamstal is: 'Zet een pasgeboren big nooit op 0-3 achterstand'.

Deze kennissessies Vitale Varkenshouderij is een initiatief van stichting KPV, Varkens en Nieuwe Oogst.

Het programma van de kennissessie op 23 februari:

Aanvang 16.00 uur.
Tijdens deze online kennissessie voor varkenshouders en medewerkers belichten experts specifieke aspecten die bijdragen aan een betere vitaliteit van biggen. Hun praktische tips om biggen de optimale levensstart mee te geven zijn direct bruikbaar in de kraamstal.

Onderwerpen:

  • Het belang en de kritische succesfactoren van een goede uniforme inzet van gelten op de productie met de nadruk op bigvitaliteit.
  • Vaccinatie is een investering in de toekomstige gezondheid van het dier. De eventuele bijwerkingen van vaccinatie kun je beschouwen als een deel van deze investering, de vraag is hoe hoog deze ‘faalkosten’ mogen zijn en wat je er aan kunt om de eventuele schade te beperken.”
  • Water een vaak vergeten nutriënt; hoe krijg je inzicht in waterkwaliteit en hoe kun je de vertering  ondersteunen.

Sprekers:

sprekers

De kennissessies 'Bigvitaliteit in de kraamstal' worden gehouden in samenwerking met: 

 reizen

Professioneel en live

Het delen van informatie en tips gebeurt in woord en beeld vanuit een professionele studio. Interactie tussen de sprekers en de deelnemers aan de kennissessie gebeurt live via de chatfunctie.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten wat er tijdens de kennissessies allemaal de revue passeert? Hou dan de website en nieuwsbrieven van Varkens.nl in de gaten voor aanvullende informatie over deze serie 'Kennissessies Vitale Varkenshouderij'. De kennissessie-omgeving op Varkens.nl wordt continu geüpdatet.

Varkens.nl organiseert de kennissessies samen met de onderstaande organisaties en partnerbedrijven:

 reizen