Rudolf+Raymakers+verdient+prijs+voor+bijdrage+aan+betere+varkensgezondheid
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Rudolf Raymakers verdient prijs voor bijdrage aan betere varkensgezondheid

Varkensdierenarts Rudolf Raymakers krijgt als eerste de Anne Veenbaas-penning voor zijn bijdrage aan de verbetering van de varkensgezondheid in Nederland. Deze penning wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt door Geart Benedictus van het Anne Veenbaas Fonds.

Volgens Benedictus heeft Raymakers onder andere een belangrijke bijdrage geleverd aan het terugdringen van het antibioticagebruik in de sector. Hij heeft zich sterk gemaakt voor het systeem van benchmarken met dierdagdoseringen. Zijn doel was om via het verbeteren van het management de inzet van antibiotica te verlagen.

Daarnaast heeft Raymakers zich ingezet voor One-Health, het versterken van de samenwerking tussen artsen en dierenartsen om daarmee de gezondheid van mensen, dieren en milieu te verbeteren. Raymakers kan dan ook worden gezien als een verbinder tussen varkenshouders, dierenartsen, bestuurders en wetenschap, aldus zijn collega’s van De Varkenspraktijk die hem hebben voorgedragen voor de penning.

De dierenarts ontvangt de Anne Veenbaas-penning nu nog niet. In verband met de huidige coronasituatie volgt de uitreiking op een later moment.

• Lees ook het interview met Rudolf Raymakers naar aanleiding van zijn afscheid van De Varkenspraktijk


Het Anne Veenbaas Fonds is in het leven geroepen bij het honderdjarig bestaan van Royal GD. Anne Veenbaas was de eerste directeur van de eerste provinciale GD. Het fonds wil de werkwijze van Veenbaas uitdragen: het in het veld gebruiken van bestaande nieuwe kennis.

Jaarlijks wordt daarom de penning uitgereikt aan iemand of een groep personen die een significante bijdrage heeft geleverd aan of een goed idee heeft voor een betere diergezondheid.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer