176+besmette+zwijnen+in+Duitsland
Nieuws
© Varkens.nl

176 besmette zwijnen in Duitsland

In de Duitse deelstaat Brandenburg zijn 168 met Afrikaanse varkenspest besmette zwijnen gevonden. Deelstaat Saksen telt 8 besmettingen. De bouw van de vaste hekwerken vordert gestaag. De eerste witte zone is bijna klaar.

Deelstaat Saksen had de hoop dat het bij 1 besmet wild zwijn zou blijven. Die hoop blijkt ijdel, nu er inmiddels in totaal 8 dieren zijn gevonden ook nog op enige afstand van het eerste geschoten zwijn. Ook in Saksen komt er nu een kerngebied en later ook een witte zone.

In Brandenburg is de witte zone rondom het eerste kerngebied al bijna klaar. Van de 125 kilometer hekwerk hoeven er nog maar 12 te worden gebouwd. Dan zal direct worden begonnen met het plaatsen van vallen en het doden van alle wilde zwijnen in die witte zone. Daar heeft de centrale overheid toestemming voor verleend.

Meeste kadavers in eerste kerngebied

In het eerste kerngebied in de regio Oder-Spree zijn de meeste besmette kadavers gevonden. Het zijn er 144, daarnaast voor zover bekend 7 in het tweede kerngebied in deze regio. In de regio Märkisch-Oderland staat de teller op 17 dieren.

De twee kerngebieden in Oder-Spree zijn nu meerdere keren doorzocht. De hulp van de 140 soldaten bij de zoektocht is vrijdag gestaakt.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  2° / 0°
  90 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  85 %
Meer weer