Amerikaanse+integratie+gaat+fokmateriaal+afzetten
Nieuws
© Koos Groenewold

Amerikaanse integratie gaat fokmateriaal afzetten

De Amerikaanse integratie The Maschhoffs gaat fokmateriaal leveren aan andere Amerikaanse bedrijven. Dat gebeurt onder de naam Acuity. Bij de productie van dit fokmateriaal werkt de integratie samen met Topigs Norsvin die een deel van de genetica levert. Topigs Norsvin blijft daarnaast zijn eigen producten afzetten.

Voor de productie van de zeugen en vleesvarkens heeft The Maschhoffs het dochterbedrijf Acuity opgezet. Dat was tot nu toe bedoeld voor de productie van de eigen varkens. Nu gaat Acuity ook fokmateriaal – zeugen en sperma – leveren aan andere varkenshouders.

Voor de productie van het fokmateriaal is Acuity een partnerschap aangegaan met Topigs Norsvin waarmee het bedrijf al langer samenwerkte. Acuity mag nu in de Verenigde Staten fokmateriaal afzetten dat is ontstaan uit een kruising van de eigen lijnen met lijnen van Topigs Norsvin. Daarnaast blijft Topigs Norsvin zelf actief in Amerika voor de afzet van onder andere TN70-zeugen en TN Tempo-eindberen.

Grootste integratie in VS

The Maschhoffs gebruikte al Topigs Norsvin-genetica voor de productie van het fokmateriaal voor de eigen integratie. The Maschhoffs is de grootste integratie in de Verenigde Staten in familiehanden. De integratie heeft 180.000 zeugen in zeven staten. Het bedrijf telt 1.100 medewerkers en werkt samen met vijfhonderd varkenshouders. De integratie produceert voldoende varkens voor de varkensvleesconsumptie van 15 miljoen huishoudens.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer