Next+Genetix+samen+met+PIC%2DNL+de+markt+op
Nieuws
© Jos Thelosen

Next Genetix samen met PIC-NL de markt op

Varkensfokkerijorganisaties PIC-NL en Next Genetix bundelen per 1 juli hun kennis en gaan intensief samenwerken. Dat moet een impuls geven aan de groei van hun gezamenlijke marktaandeel in Nederland. Wel blijven de twee partijen zelfstandig.

Volgens PIC-NL en Next Genetix vullen ze elkaar perfect aan om samen genetische vooruitgang, bedrijfsresultaat en diergezondheid op varkensbedrijven een 'boost' te geven. PIC-NL blinkt uit aan de berenkant. Next Genetix heeft uitgebreide ervaring met Deense zeugen en de door PIC gefokte Danic-zeug.

Bij beide partijen is het leveren van gezonde genetica leidend. Daarmee kunnen varkenshouders hun bedrijfsresultaten verbeteren. Samen gaan ze de zeugenlijnen Danic en Camborough in de markt zetten, evenals het sperma van de vier zuivere lijnen voor eigen aanfok. Next Genetix legt zich hoofdzakelijk toe op de fokkerij- en managementbegeleiding in het zeugenstuk. PIC-NL behoudt de focus op het advies en de verkoop van de vier berenlijnen om voor ieder afzetconcept de beste vleesvarkens te produceren.

Handelen vanuit kracht

'De samenwerking tussen PIC-NL en Next Genetix is een samenwerking vanuit kracht', zegt algemeen directeur Paul van der Meijden van PIC-NL. 'Beide partijen zijn succesvol in datgene wat ze doen. Maar door samen te werken en kennis te delen, kunnen we nog meer voor onze klanten betekenen.'

Commercieel directeur Marcel Giesen van Next Genetix vult hem aan: 'Samen beschikken we over vier zeer interessante zeugenlijnen en kunnen we ieder varkensbedrijf een passend product bieden. In combinatie met onze focus op hoge gezondheid hebben wij onze klanten veel te bieden.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer