Nieuw+griepvirus+circuleert+bij+Chinese+varkens+en+medewerkers
Nieuws
© Varkens Archief

Nieuw griepvirus circuleert bij Chinese varkens en medewerkers

Chinese wetenschappers hebben een nieuwe griepvariant ontdekt en G4 EA H1N1 genoemd. Het virus is opgedoken bij varkens en de werknemers op Chinese varkensbedrijven hadden ook verhoogde viruswaardes in hun bloed. Volgens de wetenschappers kan het virus in potentie een pandemie veroorzaken.

Het ontdekte griepvirus vormt niet direct een probleem. Toch maken de Chinese wetenschappers zich zorgen over het muteren van dat nieuwe griepvirus, meldt de NOS. Als het niet alleen van dier op mens kan worden overgedragen, maar ook van mens op mens, dan kan het virus zich zo over de wereld verspreiden. Het lijkt op het Mexicaanse griepvirus uit 2009. De onderzoekers adviseren scherper toezicht te houden op mensen die in de varkensvleesproductieketen werken.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) laat de Chinese studie zien dat we ook op onze hoede moeten blijven voor het griepvirus tijdens de huidige coronapandemie.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 17°
  80 %
Meer weer