Varkens+geven+impuls+aan+exportwaarde+naar+China
Nieuws
© Freelancer

Varkens geven impuls aan exportwaarde naar China

De waarde van de export van goederen van Nederlandse makelij naar China zit flink in de lift. In het eerste trimester van dit jaar is dat 16 procent hoger in vergelijking met dezelfde periode van 2019. De exportwaarde van Nederlandse varkensvleesproducten is met 140 procent de grootste stijger.

De exportwaarde van Nederlands varkensvlees naar China bedroeg in de eerste vier maanden van 2019 nog zo'n 139 miljoen euro. Dit jaar komt dat volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek uit op 334 miljoen euro. Deze fikse verhoging van de exportwaarde is voor een groot deel toe te schrijven aan de hogere prijzen voor varkensvleesproducten.

De waardetoename hangt samen met het uitbreken van de Afrikaanse varkenspest in Azië in 2019. Hierdoor zakte de binnenlandse productie van varkensvlees in China en steeg de vraag naar buitenlands varkensvlees.

Derde belangrijkste

Na machines en babymelkpoeder is de Nederlandse varkenssector de derde belangrijkste branche die bijdraagt aan de exportwaarde naar China. Dat land is cruciaal voor het zogenaamd vierkant verwaarden van varkens. Allerlei onderdelen van het varken, zoals poten, staarten en oren die hier niet geconsumeerd worden, zijn daar lekkernijen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer