Contactbedrijf+in+Polen+ook+met+AVP+besmet
Nieuws
© John Lamers

Contactbedrijf in Polen ook met AVP besmet

Het biggenopfokbedrijf van de Poolse zeugenhouderij die op 20 maart besmet bleek met Afrikaanse varkenspest is ook besmet. Het opfokbedrijf met 10.000 biggen ligt buiten de besmette en beschermingszone in West-Polen.

Het biggenopfokbedrijf werd geblokkeerd en in de gaten gehouden, sinds de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest op het zeugenbedrijf in het westen van Polen.

De eerste testen bij gestorven biggen lieten nog geen Afrikaanse varkenspest zien. In een tweede onderzoek werd de ziekte gevonden bij twee van de vijf gestorven biggen. De biggen op het bedrijf worden gedood en afgevoerd

Verder van Duitsland

Het biggenopfokbedrijf ligt aan de westzijde buiten het huidige toezichtsgebied in het westen van Polen. Dus verder van de Duitse grens af. Het biggenopfokbedrijf ligt in Poznan in de provincie Groot-Polen, de provincie met het grootste aantal varkens in Polen.

Er zal een nieuwe besmette en beschermingszone rondom het bedrijf komen. De besmette gebieden in het westen en oosten van Polen komen hierdoor dichter bij elkaar.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer