Opdrijfschotje+strijkt+alle+prijzen+op
Nieuws
©

Opdrijfschotje strijkt alle prijzen op

Het uit de hokken halen van biggen of vleesvarkens wordt met een innovatieve vinding van studenten aan de Aeres Hogeschool Dronten een stuk makkelijker. Een handzaam opdrijfschot met geluiden stimuleert de varkens om in beweging te komen en sneller voor het schotje uit te lopen. Het idee won zowel de jury- als de publieksprijs.

Tijdens een pitchavond als onderdeel van de module ‘Innoveren in de agrifoodmarkt’ presenteerden zeven studentbedrijven hun vernieuwende producten. De studenten volgen allemaal de studie Bedrijfskunde & agrifoodbusiness bij Aeres Hogeschool Dronten en dienen een innovatie in de markt te zetten. Bij het starten van een bedrijf worden ze begeleid door een ondernemer en een docent. Zo leren ze ondernemen en bereiden zich voor op het werkveld.
Het bedrijfje EazySort presenteerde een varkensopdrijfschot met geluid en won beide die avond te winnen prijzen. Volgens de studenten blijkt uit zelf uitgevoerd marktonderzoek dat er veel animo is in de varkenshouderij voor hun vernieuwende product. Het opdrijfschotje is met één hand vast te houden en het regelen van het geluid is gemakkelijk. Bovendien is het schotje goed en snel te reinigen.

Alle studentenbedrijven hebben nu nog een half jaar de eigen onderneming zo goed mogelijk van de grond te krijgen. In juni leggen ze verantwoording af aan aandeelhouders en ondernemers uit Dronten. Of EazySort aan het eind van het schooljaar ook weer het meest succesvol is, dat moet nog blijken.

Volg de studenten op Facebook.

https://www.facebook.com/EazySort/videos/795952057492013/

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer