Week+36+barst+van+de+vakdagen+in+de+open+lucht
Nieuws
©

Week 36 barst van de vakdagen in de open lucht

Week 36 wordt het hoogtepunt wat betreft trefpunt voor de Zuid-Nederlandse en Belgische agrarische sector. De Landbouwvakdagen Hilvarenbeek en de Agrarische Dagen Someren sluiten naadloos op elkaar aan. Bezoekers van deze vakbeurzen in de open lucht kunnen hier terecht van 4 tot en met 6 en op 7 en 8 september.

De Landbouwvakdagen Hilvarenbeek worden georganiseerd rondom het melkveebedrijf van de familie van Puijenbroek (Gorp 1 in Hilvarenbeek). De vakbeurs is met name gericht op de melkveehouderij en akkerbouw maar heeft zich ook verbreed naar andere dierlijke sectoren zoals de varkenshouderij. De beurs biedt niet alleen noviteiten maar bruist ook van de demonstraties. De landbouwvakdagen zijn op 4 t/m 6 september toegankelijk van 13.00 tot 21.30 uur.

Ontmoetingsplaats


De twee dagen erna - zaterdag 7 en zondag 8 september - vinden de Agrarische Dagen Someren (ADS) plaats. Het thema van deze dertiende editie is ‘Ken uw klant: samen naar een duurzame kringloop’. ADS is de ontmoetingsplaats voor boeren, burgers en buitenlui. Onder het motto ‘onbekend’ maakt onbemind, wordt er een leuke ontmoetingsplaats ingericht voor telers, producenten, verkopers en consumenten. Het doel van het ‘Boer meets Burger plein’ is de burger inzicht te geven in wat moderne landbouw en veeteelt precies inhoudt en wat Nederland als toonaangevend landbouwland allemaal te bieden heeft. Ook wordt er weer gestreden om de innovatieprijs.
Naast een breed scala aan standhouders zijn er tal van proefvelden en uitgebreide demonstratierondes. Het beursterrein is gelegen aan de Smulderslaan in Someren-Heide. Op zaterdag is het beursterrein van ADS geopend van 11.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer