Rabobank+boekt+minder+grote+winst
Nieuws
©

Rabobank boekt minder grote winst

Ten opzichte van het eerste half jaar van 2018 verbleekt de winst van Rabobank over de eerste jaarhelft van 2019. Een nettowinst van 1,2 miljard euro is 29 procent lager dan vorig jaar. Maar het winstniveau zit nu nabij het langjarig gemiddelde.

In een uitdagende omgeving heeft Rabobank over het afgelopen halfjaar voortgang geboekt op de meeste doelstellingen van haar strategie als coöperatieve bank, geeft bestuursvoorzitter Wiebe Draijer aan. De internationale ontwikkelingen hebben de stabiliteit en groeiperspectieven wereldwijd verder onder druk gezet. Draijer wijst hierbij op de verdere escalatie van de handelsoorlog tussen de VS en China, de gestegen kans op een harde Brexit en de aanhoudende lage-renteomgeving.

Minder kosten


Kosten terugbrengen is de Rabobank gelukt. Vergeleken met de halfjaarcijfers 2018 zijn die met 5 procent gedaald door de herstructureringsmaatregelen. De verhouding kosten en inkomsten is daardoor verbeterd (65,9 procent in 2018 en afgelopen half jaar 64,4 procent). Op kostenbesparingen blijft de bank zich focussen, onder meer door te investeren in digitalisering en het voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving. De kapitaalpositie van Rabobank blijft onverminderd sterk en ruim boven de eisen.

Kredieten Food & Agri


De kredietverlening in Food & Agri wereldwijd is het eerste halfjaar met 5 miljard euro gestegen. Door de agri-activiteiten van de Amerikaanse dochterbank RNA in te brengen in Rabo AgriFinance, is Rabobank de op drie na grootste financier van agribusiness geworden in Noord-Amerika, de grootste landbouwmarkt ter wereld.

Rabobank heeft 14 specialistenteams en in totaal 382 vestigingen in Nederland. Over het eerste halfjaar van 2019 is 19 miljoen euro bijgedragen aan lokale projecten via haar coöperatieve dividend.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer