Staatssteungoedkeuring+vertraagt
Nieuws
©

Staatssteungoedkeuring vertraagt

De openstelling van Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) loopt vertraging op. De Srv bevindt zich nog in het goedkeuringstraject van staatssteun van de Europese Commissie. Daarom zal inschrijven voor deelname aan de regeling ergens dit najaar pas kunnen. Dat heeft LNV-minister Carola Schouten besloten.

Het doel van de regeling is het op korte termijn verminderen van geuroverlast in veedichte gebieden. Varkenshouderijlocaties die geuroverlast voor omwonenden veroorzaken en die willen stoppen, kunnen in aanmerking komen voor subsidie. Zodra de staatssteungoedkeuring vanuit de EC verkregen is, kan de Srv volgens Schouten definitief worden gemaakt en in de Staatscourant worden gepubliceerd. Om stoppende varkenshouders ruim de gelegenheid te geven om zich goed voor te bereiden op deelname aan de regeling, opent de inschrijving in het najaar, in plaats van op 15 augustus. Ook dan zal de regeling naar verwachting voor een periode van zes weken worden opengesteld voor inschrijvingen. Varkenshouders kunnen zich dan via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland aanmelden voor de regeling waarvoor 180 miljoen euro beschikbaar is.

Op Rijksoverheid.nl is meer informatie te vinden over de regeling en het Programma Sanering en Verduurzaming Veehouderij.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer