Rusland+bijna+zelfvoorzienend
Nieuws
©

Rusland bijna zelfvoorzienend

De varkenshouderij in Rusland blijft flink groeien. Het eerste half jaar van 2019 is de productie met 4,1 procent opgevoerd naar 2,3 miljoen ton levend gewicht. Het aantal varkens steeg met 4,3 procent naar 25,5 miljoen dieren.

Het Russische ministerie van Landbouw verwacht dat de landbouwproductie dit jaar maximaal 1 procent zal toenemen. De plantaardige sectoren groeien met 0 tot 0,5 procent maar de productie in de veehouderij met gemiddeld 1,5 tot 1,7 procent. Met name de varkens- en de pluimveehouderij dragen bij aan de positieve dynamiek, meldt specagro.ru.

Door de hoge groeicijfers zit de zelfvoorzieningsgraad van varkensvlees in Rusland op dit moment rond de 99,5 procent. De export van varkensvlees blijft ook jaar na jaar toenemen. De strategisch belangrijkste doelmarkten voor Rusland zijn China, Japan en Zuid-Korea.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer