Langs+de+kantlijn
Blog
©

Langs de kantlijn

Er gebeurt op dit moment heel veel binnen onze sector: de warme sanering, prijsnoteringen, mest-/mineralen dossiers, aanpak wilde zwijnen, klimaatakkoord, Mercosur etc. Iedereen heeft een mening, er zijn verschillen in inzichten. Onze sectorale media storten zich met graagte op de onderwerpen en vragen om respons.
‘Men’ vindt er wel wat van, hoe de POV zich zou moeten opstellen dan wel zou moeten uiten. De kern van de POV zijn en blijven de individuele leden, die zich betrokken voelen bij het gezamenlijke belang. Hun visies en standpunten kenbaar maken binnen de organisatie.
Democratie is de dictatuur van de meerderheid. Democratie is een groot goed, de besluitvorming binnen de POV vindt plaats in het Landelijk Bestuur. Daar worden individuele meningen gebundeld tot collectieve standpunten en wordt de inzet bepaald. Nergens anders; niet in fora en niet in de media.
In stemming maken langs de kantlijn herkennen velen zich wellicht bij de sportactiviteiten van de kinderen. Ergert u zich eraan of doet u mee?  En helpt het? Of neemt u uw verantwoordelijkheid en neemt u deel aan de teambegeleiding? In zowel het Landelijk als Dagelijks Bestuur van de POV ontbreekt het geenszins aan zelfreflectie. Daar staan we voor de leden en voor elkaar.

Bestuursleden nemen hun verantwoording en staan te allen tijde open voor opmerkingen, vragen en meningen. Velen weten bestuurders rechtstreeks te vinden. Echter, als u daadwerkelijk inbreng wilt hebben en wilt ervaren dat ieders mening er beslist toe doet, dan is dit een herhaalde oproep je aan te melden bij de POV in de regio. Daar vindt de beoordeling en besluitvorming plaats. Nergens anders. De boer staat aan het roer en het Dagelijks Bestuur voert slechts uit. Niets meer en niets minder. Die democratie en werkwijze zit in ons DNA.
Juist in roerige tijden is het goed om te klankborden en met elkaar ergens iets van te vinden, de koers te bepalen en de focus te behouden. Want dat er van alles gebeurt met en over onze sector, staat buiten kijf. We zullen niet over alles 100% beslissingskeuzes kunnen en mogen maken. Maar laten we zorgen dat we verenigd blijven en gezamenlijk de koers blijven bepalen. Zo houden we grip en regie over onze toekomst, over onze bedrijven. Kom erbij! Sluit je aan bij de regionale ledenraadpleging en werkgroepen en laat je daar horen! Blijf niet langs de kantlijn staan, maar doe actief mee en neem zo mede verantwoordelijkheid.

Eric Holleman
Dagelijks Bestuurslid POV

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer