Gouden+trekker+voor+meesterslager+Kiers
Nieuws
©

Gouden trekker voor meesterslager Kiers

Meester- en demoslager Gertjan Kiers heeft Koning Willem-Alexander en Maxima en Yvon Jaspers verslagen. Kiers werd de afgelopen vrijdag de eerste winnaar van de Gouden Trekker Award 2019. Op het festivalterrein van de Zwarte Cross ontving hij de prestigieuze prijs van het Team Agro NL.

Het boeren-, tuinders- en visserijcollectief heeft de Gouden Trekker Award dit jaar in het leven geroepen voor ‘burgers’ die zich hard maken voor de agrarische sector. Gertjan Kiers werd door boeren en tuinders genomineerd voor de primeur van de Award. Hij is onder meer schrijver van de Vleesbijbel en treed op als Demoslager op landelijke televisie. De landelijk bekende slager kreeg ruim, een kwart van alle publieksstemmen.
Kiers is in zijn dagelijks leven bedrijfsleider van horecaslagerij Fontijn Vlees en Vleeswaren in Weesp. Maar hij deelt zijn kennis ook graag in (vak)bladen, op tv (Topchef en DWDD), maar ook via demonstraties, workshops en proeverijen. Hij opereert onder de naam 'de Demoslager'. Een ambachtelijk vak mag gezien worden., vindt Kiers

De jury prijst Kiers vanwege zijn passie voor vlees en het publiek bijbrengen van de herkomst en de nutritionele waarde van vlees. In media en in het onderwijs draagt de vakman de liefde voor vlees uit en zijn waardering voor de makers van dat voedsel, de boeren en tuinders. Nationaal en internationaal deelt hij zijn passie. Via workshops, al dan niet in combinatie met een proeverij, betrekt hij de burger intensief bij de voedselproductie. Kiers is trots op zijn ambacht en voert dit met verve uit. Als gastdocent helpt hij bij het begeleiden van jongeren om de top van de gastronomie te bereiken.

Gertjan Kiers is trots op het winnen van deze Award. “Vooral dat ik gekozen ben door boeren zelf, maakt het extra mooi.” Hij versloeg Yvon Jaspers (22,9 procent van de stemmen), Willem-Alexander en Màxima (15,8 procent), Ester Broug (13,4 procent), Bennie Jolink (13,2 procent) en de Zwarte Cross (7,5 procent) van de stemmen.

De uitreiking werd gepresenteerd door Femke Wiersma (bekend van Boer Zoekt Vrouw) en melkveehouder Jan Bronninkreef (winnaar Expeditie Robinson). De Award is gemaakt door de Veluwse kunstenaar Gerrit van Emous. Nadieh Bruinsma, Miss Boerin 2019 en Miss Agro 2019, Frederique Kleefstra, reikten de gouden trekker Award uit.

Binnenkort start Team Agro NL de nominatieronde voor De Gouden Trekker 2020. Publiek kan dan opnieuw namen inzenden van mensen van wie zij vinden dat deze letterlijk een gouden trekker is voor de agrarische sector.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer