Het+zijn+de+mensen+die+het+doen
Blog
©

Het zijn de mensen die het doen

Waarom kan het ene bedrijf meer biggen spenen, dan het andere? Waarom is het ene project succesvoller dan het andere? Waarom verkoopt het ene bedrijf meer voer dan het andere? En zo kunnen nog talloze vragen worden gesteld, waarbij een belangrijk deel van het antwoord is: het zijn de mensen die het hem doen!
Goede mensen inzetten in je bedrijf is cruciaal voor het succes. Dit weten we allemaal, maar ze vinden en vervolgens behouden, is een uitdaging. Ik heb in een vorige blog ook al eens het belang van jeugd en opvolgers aangehaald. Maar uiteindelijk gaat het om de goede mix van ervaring en opkomend talent en jeugdig enthousiasme.
Waardering, uitdaging en werkomgeving worden daarbij steeds belangrijker. Naast het salaris natuurlijk. Ik zie bij de varkenshouders en hun omgang met personeel nog veel kansen. Bij veel bedrijven zie ik dat het voeren van persoonlijke ontwikkelingsgesprekken, werkoverleggen en opleiding goed georganiseerd zijn. Ook zie ik dat er meer bedrijven komen met een fijne, schone werkomgeving, zoals douches en kantines.
Als dit allemaal goed in elkaar zit kunnen er ook doelen met elkaar worden afgesproken, waar iedereen zich ook voor inzet. Hierbij hoort een evaluatie, vanuit een duidelijk aanspreekpunt. Het klinkt allemaal eenvoudig, maar dat is het in de praktijk zeker niet altijd. Durf hierover ook met je adviseurs te ‘sparren’, want het is van groot belang! Als mensen weten waar ze aan toe zijn, zich door kunnen ontwikkelen qua ambitie en in een prettige werkomgeving verblijven, gaat het rendement omhoog!
Waarom presteren sommige vergelijkbare bedrijven beter? Het zijn de mensen die het verschil maken!

Rick Königkrämer
Hoofd verkoop varkensvoeders bij Fransen Gerrits

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  2° / 0°
  90 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  85 %
Meer weer